Haven House

A little ingenuity helps Haven House to grow

Haven House Children’s Hospice provide a range of services including respite and end of life care to children and young people aged from birth to 19 years old who have life-limiting or life-threatening conditions.

Their clients’ needs were constantly evolving. And Haven House had ambitions to help more people than ever before. They needed a responsive, adaptable space that would allow them to grow. But a change of location was out of the question. Add to that the challenge of adapting a listed building in a protected woodland and it was clear we had a complex project on our hands.

Moving the bereavement suite closer to the family flat gives families more privacy. A new suite for teenagers means enhanced recreation for everyone. What had become cramped office space is now a vibrant, spacious cafe. There’s a new nurse’s station too. And a larger lift which makes it easier to get around. Those office staff, whose hard work and dedication are so important, have moved into a new two-storey pavilion in the grounds. By taking down an old out building, we were able to deliver the new build economically, without disturbing the natural surroundings.

Our solutions

We responded to the special requirements of the client and the end-users whilst carefully considering the context of the existing historical building and woodland surroundings.

Project team

Rebecca Amigo

Architect & Employee Trust Director

Keith Varnes

Senior Associate

Keith Everitt

Director

Related projects