TFP Office Extension

Interiors
TFP Office Extension

Client The Tooley & Foster Partnership
Location Buckhurst Hill
Size Office Extension
Value Confidential
Status Complete

Interior design 01

Having outgrown our office space, we decided to extend into our unused stable block and surrounding land. We created a glass link from the existing building to the new 2-storey stable block offices. This link houses a new kitchen and staff room, plus new male, female and disabled WCs.

We used our corporate office colours throughout the interior, highlighting feature walls in vibrant contrasting colours in the new boardroom, staff room and reception. In addition to these bold paint colours, carefully specified contemporary furniture and lighting played a huge part in making the new facilities stand out from the more traditional existing office spaces. Stackable and folding chairs and tables help make the spaces multifunctional whilst different light and heat sources help change the mood and temperature of the rooms depending on their use or season.

The glass link is arguably the most striking addition to the building. We intentionally used blue in this area for coolness in the summer months. We introduced concealed linear wall lights, which flood the walls with light w and are set out in architectural angles of 30, 45, 60 and 90 degrees to add a striking feature pattern down the glazed corridor. These lights are complemented by cool blue LED spotlights to the floor which add another dimension when used independently.

The extension made us DDA friendly, giving us a downstairs boardroom and meeting area and a larger more accessible reception area.

Please click here to download TFP Office Extension project page

Gallery

TFP building 05Interior design 04Interior design 03Interior design 02